Som jag har väntat på att börja skörda mina odlade grönsaker. Jag har skördat vilda växter från de första maskrosbladen. Nu är det dock dags att börja skörda på riktigt innan nattfrosten gör för stor skada. Jag är nästan helt självförsörjande från sensommaren till vintern. Det mesta lagrar jag på något sätt, men mina grönsaker som jag skördar nu ger mig en ordentlig grönsak- och rotfruktsoppa.

Min soppa som jag gör varje vecka innehåller palsternacka, rotselleri och morötter som bas. Tillsammans med det använder jag de rotfrukternas blast plus olika kålsorter, selleri och purjolök. Det jag skördar och inte äter direkt fryser jag och packar i frysen. Det jag fryser in räcker oftast tills ogrässäsongen börjar igen på våren. Just bladgrönsaker vill jag skörda själv eftersom de man köper innehåller oftast mer gifter än rotfrukter. Även om de odlade grönsakerna tar slut till våren så har vi minst lika bra ogräs och vilda växter som går att äta. De är minst lika nyttiga men de saknar ett charmigt samlingsnamn.